Medietic

Food Test 110 produktów

Food Test jest laboratoryjnym testem, który precyzyjnie mierzy poziom przeciwciał IgG specyficznych dla określonych pokarmów. Food Test to kolejna rodzina laboratoryjnych testów pozwalających na ilościowe określenie stężenia przeciwciał IgG specyficznych dla antygenów pokarmowych. Bada pokarmy diety śródziemnomorskiej. Przeprowadzenie testu polega na pobraniu niewielkiej ilości krwi z palca lub żyły. Wynik testu około 14 dni.
 
 
Badane pokarmy: 
ananas kałamarnica/ kalamar orzechy laskowe

anchois

kapary orzechy włoskie

arbuz

kapusta biała orzeszki ziemne
bakłażan

karczochy

ostrygi
banan kasztan jadalny ośmiornica

bazylia

kawa owies
białko jaja kiwi papryczka chilli
brokuły koper włoski papryka*
brzoskwinia krab pistacje
cebula krewetki* pomarańcza

ciecierzyca/cieciorka

kukurydza pomidor

cykoria

kurczak

pstrąg

cytryna

limonka pszenica

czosnek

łosoś

pszenica durum/twarda
dorsz małże (mytilus edulis) ryż

drożdże piekarskie

małże (venus mercenaria) sałata
drożdże piwowarskie mandarynki sardynka
dynia* marchew sezam

fasola biała

mątwa/sepia  soczewica

fasola czerwona

melon soja

fasolka

mięso z królika sola

figi

migdały szpinak

gliadyna/ gluten

miód śliwka

gorczyca

mleko kozie truskawka

gruszka

mleko krowie tuńczyk

gryka zwyczajna

mleko owcze wieprzowina

grzyby

morszczuk winogrona*

herbata czarna

nać pietruszki wiśnia/czereśnia

homar

nasiona kola wołowina

indyk

nasiona słonecznika ziarna pieprzu*

jabłko

nektarynka ziarno kakaowca

jagnięcina

ogórek zielony groszek

kabaczek zielony

okoń morski ziemniaki

kalafior

oiwki żółtko jaja
    żyto
 
 
* dotyczy grup produktów